Omdat ik een haai ben

Published by

on

Omdat ik een haai ben, zal ik morgen niet aan de start van de 1/4e Marathon van Rotterdam verschijnen. Ik leg het je uit..

De haai

Heb je de blog van Jermaine al eens gelezen? Hij schrijft over karaktereigenschappen van mensen die herkenbaar en kenmerkend zijn en hij maakt hierbij een vergelijking met dieren. Ja dieren.., want dat is super interessant! Anyways.. voor mij was het al snel duidelijk met welk dier ik mijzelf kan vergelijken. Ik ben een ehh.. haai (maarnietgevaarlijkofzo).

Even voor jou, Jermaine schrijft:

De haai houdt ervan om de leiding te nemen en te presteren. Ze trainen graag alleen of met andere mensen die het liefst iets harder lopen dan zijzelf. Ze hebben vaak een serieuze blik op hun gezicht tijdens het lopen en gaan graag voor een PR. Ze genieten van een wedstrijd, mits ze daarbij ook een lekkere tijd hebben gelopen. Ze maken ook wel graag een foto om even te shinen, maar hij moet dan wel een hoge resolutie hebben en als het even kan met de gelopen tijd erbij. Ze behandelen het hardlopen alsof ze een professional zijn, want ze willen ook professionele resultaten.

Eh ja dat ben ik. Gelukkig heb ik ook nog wel wat kenmerken van andere dieren, die in mijn ogen toch iets “liever” zijn, maar voor nu is de haai even van belang. Houd deze dus even in gedachten.

2017-03-29 18.30.00-2

Mijn gezondheid

Zoveel moeite heb ik gedaan om koste wat kost toch nog een startbewijs voor de 1/4e marathon van Rotterdam te regelen (ja ik was te laat, uitverkocht, story of my life). En dan.. GA IK NIET. Why? Mijn gezondheid (BLEH).

Dat mijn gezondheid momenteel niet helemaal optimaal is wisten veel van jullie al. Maar hee, ik slik braaf mijn supplementjes en medicijnen en I WILL BE BACK. Wat er nu echter ook nog speelt is mijn hart die soms een beetje gek doet. En ehh.. “never mess with your heart”, zowel letterlijk als figuurlijk 😉

Waarschijnlijk (en hopelijk) is het niets of een bijwerking van medicijnen, maar het even laten checken bij de specialist vond de dokter toch wel slim zei hij afgelopen maandag. En aangezien ik een hele slimme sport dokter heb, doe ik dat dan maar 🙂

2017-03-03 13.25.42-4

Dus die haai?

Oke weer even terug naar de haai. Ik voel me eigenlijk best prima als ik sport. Heel erg prima eigenlijk, sterker nog: HET GAAT LEKKER! Maar ik ben en blijf een haai.

Aangezien ik niet met mijn gezondheid wil kl*ten, moet ik gewoon heel erg goed luisteren naar mijn lichaam. Alleen die stomme haai in mij zorgt ervoor dat ik dat sowieso niet ga doen tijdens een wedstrijd. Ik ben enorm goed in signalen onderdrukken geloof ik (herkenbaar?) en ik weet nu al dat mocht er iets zijn, ik tijdens een wedstrijd onbezorgd verder zal lopen. DUS DAT GAAN WE NIET DOEN.

2017-04-05 15.32.45-4-1

Doei RM2017!

Hoe erg ik ook baal (vooral als ik vandaag gewoon een heerlijke, probleemloze 10km loop), ik ga het gewoon niet doen. Alles wordt nu snel gecheckt en zodra ik groen licht krijg (al is het maar een mini lichtje) ga ik weer lekker mijn gang. Maar voor nu sta ik nog even op oranje (wat een metaforen enzo).

En dan last but zeker not least..: Ik wil al die lopers die morgen wel aan de start verschijnt van de 1/4e of zelfs HELE marathon (en dat zijn er een HELE HOOP), heel erg mega enorm super veel SUCCES wensen! Vertrouw op jezelf, luister naar jezelf, haal alles uit jezelf en bovenal GENIET!

◊ ◊ ◊

Liefs,

Monique

Previous Post
Next Post
%d bloggers liken dit: