REVIEW #FITGIRLCODE GUIDE

Ik vertelde jullie een maand geleden al dat ik iets leuks ging doen, namelijk.. de #FITGIRLCODE guide testen! Een guide vol workouts, voedingstips en recepten, inclusief mindfulness lessen en nog veel meer.. Wat je allemaal in deze guide kan terugvinden en wat ik ervan vond? Je leest het hier!

◊ ◊ ◊Schermafbeelding 2017-03-15 om 22.33.04

Even snel terugkijken

Wat is #FITGIRLCODE ook alweer en wat houdt de guide in? We blikken even snel terug:

#FITGIRLCODE is een online community die vrouwen over de hele wereld de handvatten biedt om de fitste versie van zichzelf te worden. Dit doen zij niet door crashdieten, detoxkuurtjes of andere (naar mijn mening ONZIN) te verkopen, maar door jou te helpen je levensstijl te veranderen. Zoals #FITGIRLCODE het zegt; gezondheid zit niet in een lichaamsgewicht of kledingmaat, maar het is een “state of mind”.

#FITGIRLCODE biedt verschillende guides. Deze guides zijn ideaal om jouw “fitjourney” te beginnen. Er zijn verschillende guides met een verschillende inhoud (bijvoorbeeld met workouts, of juist zonder. Met voedingsschema’s of juist zonder) en zo is er voor iedereen wat wils. Ik koos voor de Fitgirlcode Guide..

So.. what’s in it?

HUGE! Huge? Ja, dat is de inhoud van de guide. De guide heeft enorm veel te bieden en dat is LEUK! Het doel van de guide is dan ook om je levensstijl te veranderen en wel met de volgende tools:

2017-02-14-16-26-15-3

WORKOUTS

Laat ik maar meteen met mijn favo onderdeel beginnen, de workouts! De guide bevat verschillende workouts van fullbody– en specifieke spiergroep trainingen tot HIIT uitputsessies en kracht&flexibiliteit workouts. De trainingen duren allemaal 20 minuten, waarmee ze dus gemakkelijk in te passen zijn in ieders levensstijl. Want zeg nu eerlijk, wat zijn nu 20 minuten?

Ehhh.. genoeg om je flink te laten zweten in ieder geval!

Ja, de trainingen vielen me zwaarder dan ik (stiekem) had gedacht. Wel deed ik er vaak 2 achter elkaar, omdat ik a) te nieuwsgierig was en er zoveel mogelijk voor jullie wilde testen en b) ik dacht dat ik dat wel aankon als “getraind” persoon. Nou dat heb ik geweten #UITGEPUT.

Het voordeel van de trainingen?
De trainingen zijn kort en dus makkelijk in te passen in je drukke leventje. Daarnaast zijn ze erg afwisselend en pakt het naast je spieren ook je conditie aan; win-win situatie dus! Het andere voordeel? Je kunt alle workouts gewoon thuis doen, dat bespaart je weer een fitness-abbo  (en wat ritjes door de regen fietsen, mocht je dat haten) 😉

Zijn er ook nadelen?
Een nadeel zou kunnen zijn dat de trainingen niet met “extra” gewichten worden uitgevoerd. Je doet alle oefeningen met eigen lichaamsgewicht (wat ehhh al best wel zwaar is) en hiermee train je dus met name op uithoudingsvermogen. Prima om je spieren lekker fit te maken, maar wat minder geschikt als je bijvoorbeeld bikini-fitness zou willen doen of gewoon een beest wilt worden (just in case).

2016-12-09-11-19-31-3-1

VOEDING

Ook voor alles over voeding kan jij bij de #Fitgirlcode Guide terecht. Naast heel veel (goddelijke) “kant-en-klare recepten” staat er ook een salade- en smoothie guide in. ZO LEUK! Dit geeft je een berg inspiratie waar je u tegen zegt en ineens is gezond eten helemaal niet meer zo saai! Daarnaast staat er ook (heel belangrijk) genoeg uitleg over voeding in. Wat zijn nu precies macro- & micronutrienten? Waar zijn vetten goed of minder goed voor? Wat doen eiwitten en hoe ziet het met die koolhydraten? Je leest het allemaal!

Daarnaast biedt de guide een volledig voedingsschema voor 4 weken (die je de 4 weken daarna weer opnieuw kunt doen) inclusief complete boodschappenlijsten. Lekker makkelijk dus!

Voordelen:
De guide geeft niet alleen schema’s en boodschappenlijsten, maar ook recepten voor alle delen van de dag (allemaal op elkaar afgestemd!). Maar misschien nog wel belangrijker: de guide bevat uitleg. Het gaat tenslotte om het veranderen van je levensstijl en daarbij komt kennis wel van pas!

Nadelen:
Het zou bijvoorbeeld lastig kunnen zijn de voedingsschema’s & boodschappenlijsten compleet na te komen als je nog bij je ouders woont, of je juist zelf kinderen hebt, of als je partner geen zin heeft in jouw fitte maaltijdjes!

2016-12-06-12-51-40-5

MINDFULNESS

En dan het gedeelte waar ik enorm benieuwd naar was.. mindfulness lessen. Jep, de guide levert audio mindfulness lessen mee die je lekker ontspannen in de huiskamer kunt uitvoeren. Ehm ja, ontspannend is het als je het mij vraagt zeker!

De lessen bestaan niet alleen uit audio, maar ook uit een stuk uitleggende tekst die in de guide staat. Op deze manier leer je waar het precies om draait en waar de les goed voor is. Je leert hiermee een stuk bewuster te zijn over jezelf en vooral je mindset!

Voordelen:
Audio lessen zijn meegeleverd, waardoor je het ook écht kunt uitvoeren! Een ander groot voordeel, het werkt heerlijk ontspannend (althans voor mij dan ;)).

Nadelen:
Je partner zou de de slappe lach kunnen krijgen als hij je zo in de kamer “zen ziet zitten zijn”? (lekker veel Z’tjes). Nee, wat mij betreft geen nadelen!

Lifestyle

En verder?

Naast de workouts, voeding en mindfulness biedt de guide nog zoveel meer dan ik had verwacht! Zo vind je er bijvoorbeeld heel veel tips in terug (om lief te zijn voor jezelf bijvoorbeeld, of over hoe je een gezonde levensstijl volhoudt). Maar ook staat er een happiness journal in die je kunt bijhouden, laat het je nadenken (en noteren) over wat je wilt bereiken en heel belangrijk..: het geeft aandacht aan zelfreflectie. Wist jij dat het goed kan zijn soms eens terug te kijken, juist om een stapje verder te komen?

Conclusie

De Fitgirlcode guide is een enorm uitgebreid handboek, waarmee je jouw fitjourney kan beginnen. De guide draait niet om afvallen, crashdieten komen er niet in voor (thankgod) en het is niet iets voor tijdelijk. Nee, deze guide biedt je alle tools om je levensstijl te veranderen en niets hoeft jouw fitte leventje nu nog in de weg te staan. Hoewel.. je moet het natuurlijk nog wel altijd zelf DOEN! But girl, you can do that ;)!

Schermafbeelding 2017-03-15 om 22.32.11

◊ ◊ ◊

Bedankt #FITGIRLCODE dat ik deze guide mocht testen, ik ga er zeker nog wat goede workout- en lekkere maaltijd inspiratie uithalen!

2017-03-14 15.40.03-6

Wil jij de guide ook testen of er meer over willen weten? Dan vind je hier alle info!

◊ ◊ ◊

Liefs, Monique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.