Dagboekje #17

Published by

on

Een niet zo’n leuk doktersbezoekje, een moeheidslevel zo hoog als de Eiffeltoren, workouten met de Fitgirlcode Guide en eindelijk.. DE ZON! Elke zondag geef ik jullie een klein kijkje in mijn afgelopen week. Lees je mee?

◊ ◊ ◊

#72minverplichterustmetmo – Een “minder leuk” doktersbezoekje

2017-02-19 13.39.11-3

Ik moet zeggen dat ik wel eens betere weken heb gehad dan de afgelopen week. Maandag kreeg ik een niet zo’n leuk telefoontje van de dokter over mijn bloeduitslag en 2 dagen later stond ik dan ook al vroeg bij hem op de stoep. Eeeuh ja, weet je nog die challenge #72withmo ? Die is vanaf nu #72minverplichterustmetmo , ofja bijna dan.. Wat blijkt? Ik heb een drastisch ijzertekort, een vitamine D level die tot de aardkern is gezakt en mijn schildklier heeft er ook niet veel zin meer in.. OOPS! Met 5 dozen pillen (niet overdreven) liep ik de deur weer uit en ik kreeg meteen een dikke plensbui op mijn kop (hallo fijne week). Hoe nu verder? Gelukkig mag ik gewoon blijven sporten (neenee, van die challenge kom je niet zomaar af, die gaat gewoon door!) alleen zal de handrem er wat eerder opstaan. Kortom; mijn lichaam zal extra snel vermoeid zijn en minder goed herstellen, waardoor ik waarschijnlijk minder goed presteer. Mijn doel om sneller te worden laat ik dus voorlopig maar even varen en mijn nieuwe doel is: extra lief voor mezelf zijn en HERSTELLEN!

Moe, moe, moe

2017-03-04 14.14.47-3

Tja, het lijkt wel alsof “zodra je iets weet”, je het pas écht voelt. Mijn enorme vermoeidheid heb ik de afgelopen maanden flink genegeerd (en met succes), maar helaas kan ik er nu niet meer omheen. Mijn negeer pogingen mislukte de rest van de week volledig en ik was alleen nog maar MOE. Ik besloot wat gas terug te nemen en maandag mag ik pillendoos 6 ophalen (wiehoee!).

Workout van #fitgirlcode !

2017-02-19 16.17.09-2

Toch blijf ik Mo en dat betekent dat stilzitten moeilijk is. Ik deed een lekkere home-workout van de Fitgirlcode Guide en damnnnn ik moet zeggen dat die stiekem zwaarder zijn dan ik had gedacht! Ik sloot af met een mindfulness-les die mijn ontspanningslevel met 100% opkrikte. Komende week het review!

Daar is hij dan.. DE ZON!

2017-03-09 18.35.14-3

Na een lichtelijk “vervelende” week kwam gisteren dan toch eindelijk het zonnetje achter de vele plenswolken vandaan. Niet alleen letterlijk (ik bedoel, heb je naar buiten gekeken dit weekend??), maar ook figuurlijk. Na een goede nacht rust maakte ik zaterdag een 12km run en leek een deel van mijn energie terug te zijn. Hoewel het misschien maar voor even is, ik heb ervan GENOTEN! Tja.. soms lijkt het allemaal even niet mee te zitten, maar dan bedenk ik me dat er zoveel mensen zijn die het allemaal nog veel zwaarder hebben. Ik mag van geluk spreken dat ik verder gezond ben en alles kan doen wat ik wil doen en dat het GOED gaat! Dat wil niet zeggen dat je nooit eens om iets “kleins” een rotweek mag hebben natuurlijk, maar laat je er niet door stoppen. Ook al duurt het misschien wel een hele winter voor hij tevoorschijn komt, bedenk dat er altijd een zonnetje achter de wolken zit 🙂 !

◊ ◊ ◊

Fijne avond!

Liefs, Monique

Previous Post
Next Post
%d