5 tips voor de perfecte hardloopfoto

Published by

on

5 tips voor de perfecte hardloopfoto

2016-10-23-15-38-44-2

Regelmatig krijg ik vragen over mijn foto’s. Welke camera gebruik ik? Wie maakt mijn foto’s? En.. zijn de foto’s gemaakt onder de run of op andere momenten? Tja.. het antwoord op deze vragen EN 5 tips over hoe jij de perfecte hardloopfoto maakt, lees je hier!

My answers..

Om maar meteen met de deur (en camera en hardloopschoenen) in huis te vallen, ja ik maak (de meeste) foto’s zelf. Why? Omdat er niemand zo gek is altijd met me mee te rennen voor het maken van foto’s I guess (don’t blaim them hihi).

Dit geeft meteen antwoord op de tweede vraag; zijn mijn foto’s die ik post gemaakt tijdens/na de run zelf? JEP! Eigenlijk ga ik nooit de deur uit zonder camera. In eerste instantie was dit easy, omdat ik de foto’s maakte met mijn Iphone (en die had ik toch al bij me voor het meten van mijn run, (omdat ik skeer ben en geen hardloophorloge heb)). Maar sinds mijn Iphone het heeft begeven en vogels showt op foto’s die er niet eens hebben gevlogen, heb ik een camera aangeschaft. En die? Tja is toch wel een stukje groter om mee te nemen. Maar hee, ik ga geen uitdaging uit de weg en maak gewoon als halve backpacker mijn rondje, alles voor de goede foto!

Mijn camera: CANON EOS M10

2016-10-24-15-38-37-2

De foto’s die ik post zijn dus daadwerkelijk gemaakt onder een run. Daarbij maak ik er altijd meerdere, die ik vervolgens weer kan gebruiken voor het aangeven van een blogpost (zoals nu), een opborrelende gedachte of als ik een keer simpelweg geen tijd heb om een foto te maken of het bakken water giet. HANDY!

Waarom ik zo crazy ben om altijd als een onhandig bepakte ezel een rondje te doen? I LIKE TO MAKE PICTURES! Jep.. foto’s maken is eigenlijk iets wat ik heel erg leuk vind om te doen, maar waar ik nooit echt wat mee gedaan heb. En op deze manier kan ik mijn hobby’s combineren!

En nu jij.. 5 tips om de perfecte hardloop foto te maken:

TIP 1: Neem je camera mee!
En nee dat bedoel ik niet uit “logisch oogpunt” (zonder camera/telefoon kan je natuurlijk geen foto maken), maar uit “bijzondere foto oogpunt (beetje rare benaming, maar ik wist even geen andere term). Ja, als je rent kom je op mooie plaatsen waar je normaal misschien minder snel komt. Ideaal voor afwisselende en mooie foto’s dus!

TIP 2: Zorg voor een camera met zelf ontspanner
Ja wat dacht je dan? Ik kan ook niet toveren, ik zal toch een foto moeten maken met de zelfontspanner! Op deze manier kan je namelijk je hele lichaam plús de omgeving fotograferen  (als je jezelf op de foto wilt) en krijg je niet de hele tijd “soortgelijke” foto’s.

2016-10-23-15-30-47-3
PS: ik kan nu mijn telefoon als “afstandbediening” gebruiken, cool he!? (ik vind van wel).

TIP 3: Zoek een geïmproviseerd statief
Als je met je telefoon en zelfontspanner foto’s gaat maken, wil je natuurlijk ook dat de telefoon rechtop blijft staan voor een foto (anders krijg je rare beelden, misschien ook mooi, geen idee). De oplossing: zoek een geïmproviseerd statief! Dit kan een flesje water zijn die je toevallig hebt meegenomen, maar ook een fancy tak op straat, een muurtje, prullenbak etc. Alles kan werken, zolang het je telefoon maar rechtop kan laten staan!

TIP 4: Ren bij voorkeur in het licht (of heb een heule goede flitser)
Een praktische tip. Fotograferen in het licht maakt de foto’s toch net wat mooier. Er gaat niets boven een dikke portie daglicht, hoewel een keer een foto in het donker ook wel wat heeft?  (test it zou ik zeggen).

TIP 5: NO SHAME
Tja, en dan de laatste en misschien wel “moeilijkste” tip: schaam je vooral NIET. Er lopen altijd wel mensen voorbij en er is altijd wel een vrachtwagen chauffeur die even vrolijk naar je toetert. Maar hee, DON’T CARE. Wil jij een leuke foto? Dan zal je het gewoon moeten DOEN en poepjes moeten hebben aan mensen die je met rare hoofden aankijken.

2016-10-19-16-52-15-3

Dus.. ga jij ook een leuke hardloop foto maken? Tag me in jouw hardloop pic! (@runningwithmo) Ren je misschien nog tegen andere problemen aan? Let me know!

Fijne donderdag!

Liefs, Monique

%d bloggers liken dit: