Dikke pech, buikspieren weg?

,

“Dikke pech, abs weg..?”

2016-10-01-14-06-29-2

Misschien hebben jullie het wel gemerkt (misschien ook niet), maar de laatste tijd staan mijn shiny hardloopschoentjes toch net wat meer in de belangstelling dat mijn muffe fitnessbooties. Gevolg: mijn “iet-wat-gespierdere-beginners-shape” rent nog sneller weg dan ik zelf al doe.. Tja, doei abs dus! Wat ik hiervan vind? Of ik hiervan moet huilen? En wat ik er aan ga doen? Je leest het HIER!

Om maar meteen even met de deur in huis te vallen: mijn abs zijn niet weg. Nee, tenslotte heeft iedereen abs, alleen zijn ze bij de een net wat zichtbaarder dan bij de ander. Ook bij mij zijn ze wel eens zichtbaarder geweest dan nu. Eigenlijk.. zijn ál mijn spieren wel eens wat zichtbaarder geweest dan nu.. Waar zijn ze heen?

2016-01-09 10.45.53

Een stukje terug in de tijd

Precies een jaar geleden begon ik met fitnessen (ja PRECIES, morgen moet ik namelijk weer centjes dokken #huilenmetdepetop). Na 3 maanden als een totale fitnessklungel wat uitgeprobeerd te hebben, besloot ik met Personal Body Plan (PBP) te starten. Ja, ik wilde leren. Meer leren over voeding, krachttraining en het hele fitnesswereldje! En dit is tot op de dag van vandaag een hele goede keuze voor mij geweest.

Maar er was ook een andere kant..

Samen met het aangaan van mijn Personal Body Plan, verwaarloosde ik namelijk steeds iets meer het Personal “ik word blij van rennen” Plan (PiwbvrP?). Ik moest en zou namelijk 4x in de week fitnessen (want ja, wat het schema zegt doe ik nou eenmaal) en ik sloeg geen training over. Maar naast al dat gefitness, wilde ik ook nog lekker blijven rennen en wel het liefst 3x in de week, zoals ik dat altijd minstens deed. En ik wilde nog wel eens 10km wandelen met mijn moeder. En ik moest nog ergens rusten en herstellen. Toch? Had een week niet maar 7 dagen?

Jep, een week heeft nog altijd 7 dagen. En in mijn ontwikkeling tot een echte gewichtensmijteres, verloor ik langzaam de motivatie en de puf om mijn hardloopschoenen nog met grote regelmaat aan te trekken. Een of twee keer in de week vond mijn lichaam meer dan genoeg.

Doei hardlopen, hallo abs!

Het minder hardlopen bracht direct gunstige effecten met zich mee voor mijn shape (lees: doei hardlopershol en bolle buik, hallo mini abs). Nog nooit had ik meegemaakt dat een sport je lichaam zo kon veranderen!

Maar toch.. miste ik iets. Namelijk mijn favoriete sport. Toen ik vervolgens meedeed aan de Wings For Life World Run wist ik het zeker: IK WIL WEER RENNEN.

2016-09-22-12-08-52-2

Back to “RUNNERSHIGH”

Zo gezegd, zo gedaan en ik besloot mijn grootste hobby weer een plaatsje op de voorgrond te geven. Het koste wat tijd en moeite, maar met het vooruitblik naar de halve marathon (WIEWAWOOH I DID IT) was ik MOTIVATED AS F*CK!

In de vakantie, waarbij de gym wel een onbereikbare 5 sterren hot-spot leek te zijn (kortom: duur en ver weg), kickte ik af van het “moeten” fitnessen. Eindelijk vond ik weer de ruimte om lekker te rennen. En veel ook. Ondanks de gevolgen.

Dikke pech, abs weg!

Ja. De gevolgen zijn nu eenmaal dat mijn spiermassa minder is geworden. De gevolgen zijn nu eenmaal dat mijn hardlopershol back is en mijn buik weer een stukje boller staat. De gevolgen zijn nu eenmaal dat ik mijn “wat-dan-ook-pack-in-wording” abrupt een rechtsomkeer heeft gemaakt.

Maar maakt het uit?

Nee. De gevolgen zijn namelijk ook dat ik weer uitdagingen vind in het rennen, dat ik weer lekker mijn hoofd leeg kan maken en dat ik weer geniet van de frisse buitenlucht (die nu veel te koud is). Het gevolg is (hoe zweverig het ook klinkt (en eigenlijk ook is)), mijzelf weer heb gevonden en die abs kunnen me gestolen worden!

Fitness ik dan niet meer? Uhh, in tegendeel! Fitnessen kan mij namelijk enorm helpen met mijn fitnessprestaties. Nee, stoppen met fitnessen zal ik niet doen, maar ik heb eindelijk (na 11 maanden, like WHUT) een balans weten te vinden tussen het hardlopen en fitnessen. En daar..? Schrijf ik binnenkort een nieuwe blog over! 😉

2016-10-01-14-06-29-2

Heb jij nog vragen of opmerkingen? Of loop jij met dezelfde struggles? LET ME KNOW!

Fijne avond!

Liefs, Monique

Bewaren


Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

2 reacties op “Dikke pech, buikspieren weg?”

  1. Ow wat herkenbaar!! Lijkt exact mijn verhaal, na afgelopen weekend met de tcs amsterdam 8km te hebben meegedaan dacht ik where the f*ck did I stop enjoying sports?? Altijd zo van gehouden en idd, lekkere abs nu maar minder blij . Ik ga voor de Utrecht Halve marathon trainen, zin in! Heb je nog tips van hoe vaak je nu krachttraining doet naast het rennen? Dat vind ik best lastig. Nice post!!

    1. Precies! Het gaat er uiteindelijk om waar je bij van wordt en niet het hebben van abbs! =D En wat leuk!! Super leuk dat je mee gaat doen, wanneer is de run? ^^
      Zelf ren ik nu 3x in de week (om het te blijven opbouwen) en doe ik 3x per week aan krachttraining. Maar het kan ook wel eens zijn dat ik een extra run boven de krachttraining verkies of soms een exra rustdag inplan na een lange afstand! Goed luisteren naar wat je lichaam aangeeft, en gewoon vooral focussen op het rennen. Je wordt tenslotte beter in wat je traint, en fitness is daar een goede ondersteuning bij! Laat me weten hoe de voorbereidingen gaan ik ben benieuwd =D Liefs!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over mij

Hoi, ik ben Mo, Monique of Moni.
Toen ik voor school 10 kilometer móést hardlopen tijdens de Singelloop Breda (lang geleden), had ik nooit kunnen bedenken dat hardlopen op een dag mijn favoriete bezigheid zou zijn. Die dag is het vandaag nog steeds!

Recente blogs

Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder