De 6 grootste bullsh*t excuses waarom hardlopen voor jou NOT DONE is.

Published by

on

De 6 grootste bullsh*t excuses waarom hardlopen voor jou NOT DONE is.

2016-05-25 13.06.57

“Ik hardlopen? Nou nee want… blablablablabla”. Je kent het wel, mensen die zeggen graag te willen gaan hardlopen, maar het om bepaalde redenen niet “kunnen”. Of ehh.. misschien herken jij jezelf hier stiekem wel in? Ik geef je de 6 grootste bullshit excuses waarom hardlopen voor jou geen succes zou zijn en.. waarom je het juist wél zou moeten doen!

Reden 1: ik KAN het niet
Onzin. Iedereen kan hardlopen, tenzij dit om medische of fysieke redenen onmogelijk is natuurlijk. Het is gewoon een kwestie van zo snel wandelen, dat je benen het niet meer bijhouden en je noodgedwongen sprongetjes tussen je stappen moet maken. Succes!

Reden 2: ik heb geen conditie
Nee uhh.. daar is het hardlopen juist voor.

Reden 3: ik zie er niet uit als ik ren
Wie wel? Geloof me 99% ziet er lichtelijk belachelijk uit als hij/zij rent, tenzij je Doutzen Kroes heet. Gewoon denken dat je een superster bent en GAAN. Tenslotte zie je jezelf toch niet right?

Reden 4: ik ken geen hardlooprondjes
Nee en van op de bank zitten ga je ze ook niet leren kennen. Wees eens avontuurlijk en haal de speurneus in je naar boven! Plus, waarschijnlijk kom je de eerste keer toch niet veel verder dan de rand van je woonwijk en dan weet je de weg toch wel terug nietwaar?

Reden 5: ik ben te oud om te gaan hardlopen
De oudste deelnemer van de Wings For Life World Run was 88. JA 88. Je bent nooit te oud om te gaan hardlopen, tenzij je lichaam dit simpelweg niet meer toelaat. Mocht je twijfelen aan de kunnen van jouw lichaam? Vraag dan eerst even advies aan je huisarts voor je begint 🙂

Reden 6: je krijgt er een “hardlopershol” van.
Tja dat klopt. Als dit jouw enige excuus is, dan moet je maar gaan fitnessen 😉

2016-05-25 12.40.11-2

Die excuses om niet te kunnen hardlopen? Die willen we dus niet meer horen.
“Niet miemelen maar gaan!” is mijn motto dus: ZET HEM OP.

Fijne zondag!

Liefs, Monique

%d bloggers liken dit: