Personal Body Plan #5

Published by

on

Personal Body Plan update: maand 4

2016-04-18 08.21.08

Ojaaaaa de zomer begint er nu écht écht aan te komen en dat maakt mij HAPPY! Wat mij nog meer happy maakt is de afgelopen maand Personal Body Plan. Want ja, er is alweer een maand voorbij ennehh.. over 2 maanden zit mijn eerste half jaar PBP er al weer op! Hoe het de afgelopen maand is gegaan? Je leest het HIER!

Ten eerste wederom excuses voor het te laat posten van mijn update, maarehhh hallo ik ben nu eenmaal een GROOT liefhebber van de zon (hihihi). Dus elk uurtje die niet PERSE achter de laptop uitgevoerd hoefde te worden, besteedde ik de laatste dagen buiten in het zonnetje! Maar dat neemt niet weg dat de tijd gewoon doortikt en mijn enorme spierontwikkeling dus ook (oke grapje, maar toch).

2016-04-25 17.59.58

Fitnessen

Een nieuwe maand betekent ook weer een nieuw schema. Stiekem hoopte ik dat de squat-oefeningen (in al zijn vormen en maten) vergeten zouden worden in mijn nieuwe schema (zo’n goede oefening, maar ZO ZWAAR) en zo waar werden mijn gebeden verhoord: in mijn nieuwe trainingsschema – NO SQUATS (jeeeuj!). Maar voor wie denkt dat ik dan de afgelopen maand mijn benen niet zoveel heb getraind, heeft het mis. Nee, mijn lijfspreuk luidt  tegenwoordig: “EVERYday is LEGday” (auw).

Maargoed “elk nadeel heb zijn voordeel“. Met de oefeningen die regelmatig mijn benen laten verzuren, worden ook gelijk andere grote spiergroepen getraind en dat zijn dus.. heel veel vliegjes in een klap! Deze maand lag de focus van de trainingen op “shaping” (lees: herhalingen, herhalingen, herhalingen) en laat dat nu net helemaal niet verkeerd zijn met de zomer op komst ;). Nee, het fitnessen was wederom geen probleem voor mij de afgelopen maand. 4 Keer in de week beulde ik mijn lichaam af en ohh ik vind het HEERLIJK!

2016-04-12 19.47.35

Eten

In mijn vorige post vertelde ik het al: er is in de afgelopen maand veel veranderd op het gebied van eten! Van bulken ging ik naar CUTTEN. Waarom in godsnaam? Je leest het HIER nog eens 🙂

In het begin ging het cutten mij best goed af. Ik vertelde mijn vriend dan ook vrolijk: “het is altijd nog veel meer dan ik normaal at!”, maar daar kwam ik later toch flink op terug. Het cutten werd toch iets lastiger. Ik zag eten op plaatsen waar ik het nooit eerder zag (figuurlijk dan) en ik ehhh.. miste het eten!

Ik snapte er niets van, maar mijn vriend maakte het mij duidelijk in een zin: “jouw oude ‘normaal’ was niet normaal en is nu niet meer normaal. Kortom: het weinige eten wat ik toen deed en voor mij toen normaal was, was natuurlijk verre van normaal. Het is iets dat ik achter me heb gelaten en achter me blijf laten. Voor nu is er een andere “normaal” wat betreft de hoeveelheid eten, ennehhh is dat cutten gewoon WEINIG! 😉

2016-04-02 11.53.42

Gedrag &.. Hardlopen!

Naast het fitnessen wilde ik natuurlijk ook graag blijven hardlopen, maar tja daar lag dan toch een klein probleempje! Het opbouwen van spieren gaat lastig als er heel veel aan hardlopen gedaan wordt. Kleine stukjes of sprintjes zijn geen probleem, maar lange afstanden.. dat vinden de spiertjes iets minder leuk.

Dit heeft alles te maken met rust. Door het vele rennen krijgen de spieren niet genoeg rust en gaat het herstellen en opbouwen hiervan wat lastiger en minder snel. DILEMMA! Want ja, hardlopen is mijn passie maar spieren opbouwen wil ik ook!

Het hardlopen laten vallen? Dat is voor mij geen optie. Het doel van spieren opbouwen laten varen? Dat is voor mij ook geen optie. Ik besloot dan ook geen keuze te maken (mijn coach maakte mij ook duidelijk dat dat echt niet hoefde); ik neem lekker de tussenweg! Mijn passie is rennen en dat blijf ik lekker doen. Mijn doel is sterker worden en ook daar blijf ik lekker voor werken. Dan gaat het allemaal maar wat minder snel, het gaat erom dat je doet waar je bij van wordt. Doen waar jij gelukkig van wordt en voor mij is dat: lekker sporten en daar horen zowel fitnessen als het maken van een heerlijke run bij!

2016-04-03 12.35.58

The end

Wat ik de afgelopen maand PBP vooral heb geleerd is dat het proces belangrijker is dan de finish. Het focussen op de finish (gespierd worden, sterk zijn en mijn eetproblemen voor altijd dumpen) gaat je niet sneller bij die eindstreep brengen. Kijk eens om je heen. Kijk eens naar de dingen die je onderweg tegenkomt en geniet van die kleine dingen.

Ik heb de finish een beetje los gelaten. Ik werk hard, ik zet me volledig in en ik ben mega gemotiveerd. Zolang deze drie punten goed zitten, zit het met die finish ook wel goed. Ik kom er wel of het nu vroeg of laat is, het maakt me eigenlijk niet uit. Ik voel me steeds een beetje beter (zowel fysiek als mentaal) en dat.. is MIJN PBP.  🙂

2016-04-29 07.26.54

Heb jij nog vragen over PBP, over fitnessen, over voeding, over hardlopen of over mij? LET ME KNOW!

En voor nu: GENIET VAN DIT PRACHTIGE WEEKEND!

Liefs, Monique

Bewaren

%d