Personal Body Plan #3

Published by

on

Personal Body Plan: Maand 2

2016-01-30 11.04.29

Hallo maart! De maand van mijn verjaardag (woeeeh), het grote nieuws dat ik nu toch echt snel ga brengen (wieeeeh) én de start van een NIEUWE maand PBP (wooooh). Maar HOHHH niet te snel, eerst even een kleine update over de afgelopen maand. Lees je mee?

Na een HELE GOEDE eerste maand, vloog ik mega-gemotiveerd mijn tweede maand PBP in. Het was afgelopen met het “wennen aan de gym” en het werd tijd voor het ECHTE WERK. De adaptatiefase, met 3 maal in de week trainen, maakte plaats voor 4 dagen krachtknallen. En kleine gewichtjes maakte plaats voor grotere dumbells en barbells (gewoon die zware stangen en gewichten dus). Ook mijn voeding werd iets aangepast (meer eiwitten) en in de gedragslessen werd er gefocust op wat jouw eigen doelen nu eigenlijk zijn en hoe je deze denkt te gaan halen.

2016-02-07 12.17.23

Fitness

Trainen, trainen en nog eens trainen, dat was mijn nieuwe schema, en weetje; I LOVE IT!  Natuurlijk heb ik ook (heeel soms) wel eens geen zin om weer naar te sportschool te hobbelen, maar zodra ik de eerste stap binnen zet, de muziek mijn oren binnenkomt en de geur van hard werkende mensen mijn neus bereikt, begint mijn hartje sneller te kloppen en heb ik zin om te knallen! En ja dat deed ik hoor..

3 maanden geleden, net begonnen met fitnessen (zonder schema), bankdrukken (liggen op een bankje en een stang de lucht in sleuren): de stang van 20 kilo? Nee die was me toch echt te zwaar.

2016-02-16 14.43.22

Nu, de tweede maand van PBP, al een hele tijd geen bankdruk setje meer gedaan: de stang van 20 kilo? KOM MAAR OP!

De maand Februari was voor mij een maand van durven en doen. Pak eens die hogere gewichten, probeer het eens gewoon en dat.. dat leidde tot een heleboel PR’etjes (personal records) en een hele hoop HAPPY FACES!

Herstel

Naast dat vele trainen is herstellen ook niet onbelangrijk. Nou, daar houden mijn vriend en ik wel van (WIE NIET?). We besloten samen twee dagen weg te gaan en te genieten van twee dagen sauna, zwembad, lekker eten en een luxe hotel. Toch doken we ook nog samen even het fitness-center in, het is en blijft onze hobby natuurlijk ;).2016-02-25 08.31.33

Voeding & moeilijk gedrag.

Toch is het traject niet altijd een groot feest en daar ben ik deze maand achtergekomen. Het eten ging me wat moeilijker af dan de maand daarvoor (honger, honger, honger.. what’s happening!?) en ook het mentaal met eten bezig zijn liep niet helemaal lekker. Ik was zo bezig met het “plannen” van mijn eten, dat ik niet meer tegen “verassingen” kon. Ik vond het moeilijker samen met anderen te eten, ik kon moeilijk omgaan met onverwachte situaties en het ergste was dat ik niet eens kon genieten van een avondje uit eten gaan of buiten de deur lunchen (uhhh.. dat is dus echt mijn GROOTSTE hobby!).Hier moest ik wat aan gaan doen. Dit kon niet de bedoeling zijn toch? 2016-02-24 18.01.57Mijn eerste stap was om wederom “aan mezelf te denken”. Ik merkte dat het mij meer rust gaf als ik zelf de controle had over wat ik ging eten en dit resulteerde in het MEALPREPPEN (het alvast klaarmaken van maaltijden voor een of meerdere dagen). Natuurlijk is het gezelliger om mee te eten met mijn vriendinnen dan als enige uit een ander bakje te smullen. Maar ach, voor nu werkt dit voor mij, geeft het mij meer rust en helpt het mij mijn doelen te bereiken en daar is helemaal niets mis mee. Ik heb geleerd dat je niet bang moet zijn voor de reactie van anderen, je moet doen waar jij je goed bij voelt en waar jij happy van wordt en weetje? Die reactie van anderen is vaak alleen maar positief 🙂

2016-02-26 14.35.22
PS: MIJLPAAL! Ik kookte mijn eerste ei afgelopen maand (jaja.. ik MEEN het, shame shame).

Daarnaast dacht ik erover na van methode te wisselen (niet meer het “tracken” van eten, maar de “handpalmmethode”). Ik vroeg hier wat meer informatie over bij mijn coach en besloot dit in mijn achterhoofd te houden. Eerst probeer ik het tracken iets losser te laten en niet de hele dag strak te plannen als dat niet nodig is. Ik probeer weer te luisteren naar mijn lichaam en te eten wanneer mijn lichaam aangeeft dat ik eten nodig heb. Tracken blijf ik dus nog wel (soepeler), om zeker te zijn dat ik niet terugval in mijn oude patroon. En wie weet wordt maart de maand waarin ik de methode om ga zetten en het tracken loslaat..?2016-02-18 08.20.38

Resultaten &.. een dipje.

Afgelopen zaterdag naderde dan het einde van de tweede maand PBP. Maar er is natuurlijk geen eind zonder een meting! Over de metingen kan ik kort maar krachtig zijn: fysiek weinig verschil. Hoewel ik zelf donders goed weet dat spieren opbouwen een lang proces is, progressie zien tijd kost, ik me niet moet vergelijken met anderen, ik toch al lichtelijk fysieke progressie gemaakt heb en het pas de tweede maand is, viel het me toch even zwaar. Ik had het wel verwacht, maar om ook daadwerkelijk op het meetlint te zien dat er lichamelijk niet veel veranderd was (geen echt verschil in centimeters, zelfs geen verschil in gewicht) viel gewoon tegen. Ik besloot er niet te veel over na te denken en me weer volledig in te zetten voor mijn training de dag erna. Maar ook die liep niet zo lekker.. Steeds kroop een sneaky gevoel van onzekerheid naar boven; “train ik wel hard genoeg? Train ik wel zwaar genoeg? Doe ik de oefeningen wel goed of zou dat de reden zijn dat ik geen resultaat zie?”. 2016-02-28 12.59.42Nee Monique, je doet het prima. Je werkt keihard en die resultaten die komen wel. Iedereen laat zijn hoofd wel eens een beetje hangen, ook ik. De kunst is dat koppie weer omhoog te hijsen en er weer vol goede moed en nieuwe energie voor te gaan.Mijn coach heeft een nieuw plan van aanpak voor me bedacht en maandag is mijn nieuwe schema ingegaan. Ik laat het los en focus niet op het verleden, maar op de toekomst. Dat is waarvoor ik werk en niet voor wat al is geweest. Ik heb er altijd sterk in geloofd dat wanneer je iets wil, je er wel komt. Ik wil sterk worden, mijn eetproblemen kwijtraken en weer lekker in mijn vel zitten en YES.. I can AND I’m going to do this! =D

2016-02-23 13.54.34

Kortom; mijn tweede maand was er weer een vol leermomenten. Fysieke progressie was er dan misschien niet erg veel, maar de mentale was weer VOL aanwezig. Op naar een nieuwe maand en nieuwe leermomenten en jeetje, wie weet ben ik tegen die tijd wel de hulk 😉

Heb jij nog vragen, opmerkingen of gewoon een ander berichtje dat je graag kwijt wil? Let me know!

Happy Workout Wednesday to you all!

Liefs, Monique

%d