Personal Body Plan #1

My Personal Body Plan: START!

2015-12-30 10.28.04

Een week geleden (en een dag) begon mijn nieuwe reis; My Personal Body Plan. Op naar een sterker lichaam, sterkere spieren én een change of mind. We zijn nu 8 hele leerzame dagen verder dus tijd voor een kleine eerste update; hoe is de start gegaan?

Whuuuut?

De dagen voor maandag 4 januari zat ik al lekker te zenuwen. Wat kon ik verwachten vanaf maandag? Wat voor trainingsschema zou ik krijgen? Wie en hoe zou mijn coach zijn? En voor mij niet onbelangrijk; wat moet ik gaan eten komende maanden? Tot maandag kon ik nog geen enkel spoortje vinden over hoe mijn personal body plan eruit zou gaan zien en tja.. daar werd ik NIEUWSGIERIG van.

Na een nacht weinig slaap kon ik maandag eindelijk de app openen en informatie bekijken op mijn pagina van Personal Body Plan en dat was dan ook het EERSTE wat ik die dag deed. Hoe het eruitzag? WAZIG.

Ik bekeek wat over mijn voeding en de handpalmmethode(??), bekeek mijn trainingen met oefeningen waar ik nog nooit van had gehoord én ik maakte kennis met mijn coach Sietske. Ik snapte er nog niets van wat de bedoeling was, dus besloot ik maar een rondje te gaan rennen en mijn gebruikelijke ontbijtje te nuttigen.

2015-11-30 09.10.40

In de eerste week (en misschien wel weken.. we will see!) word je nog niet te veel verteld over wat jij moet doen en hoe je dit moet doen. Het geeft je de tijd dit zelf rustig uit te zoeken, te ontdekken wat werkt voor jou en hiervan te leren. Natuurlijk staat je coach altijd voor je klaar met antwoord op al je vragen!

Eten, eten, eten

In de uren die volgde begon ik steeds meer te begrijpen van het programma en ik besloot de volgende dag mijn voedingsmethode om te zetten van handpalmmethode (waarbij je kijkt naar je bordindeling) naar de trackingmethode. Dit is een methode waarbij je gewoon ’telt & invoert’ wat je eet en ziet hoeveel je van elke macronutrient (eiwit, vet, koolhydraten) binnen moet krijgen. Tja, dat was SCHRIKKEN!

Ik wist al dat ik meer moest gaan eten, maar om precies te zien staan hoeveel meer dat wel niet was deed me toch een beetje schrikken. Hoe ging ik dit doen? Wat zouden de effecten op mijn lichaam zijn? Was dit wel goed zoveel? Ik besloot dan ook al vanaf dag 2 mijn coach te bestoken met zorgen en vragen, maar gelukkig stelde ze mij op mijn gemak en ik besloot mezelf een schop onder mijn kont te geven; LETS DO THIS!

Zo gezegd, zo nog niet gedaan; elke dag eet ik een beetje meer en gisteren zat ik dan voor het eerst aan voldoende calorieën en zelfs voldoende koolhydraten (party!)

2016-01-11 09.30.16PS: ik kwam erachter dat ik ongemerkt zoveel meer eiwitten eet dan ik dacht. Zo dacht ik dat ik er meer moest eten en zo blijkt het dat ik erop moet bezuinigen.. Leermoment #1!

Fancy trainen & lekker rennen!

Op de dinsdag was mijn eerste trainingsdag. Gelukkig had ik de dag van te voren mijn training goed bekeken (inclusief filmpjes van elke oefening die ze erbij geven; SUPER HANDIG!) en dat was maar goed ook, want van die oefeningen had ik nog nooit gehoord.

De eerste fase is de; anatomische adaptatiefase. Hierin volg je een trainingsprogramma die je lichaam laat wennen aan de krachttrainingen en de nadruk wordt gelegd op de algemeen zwakkere spieren.

Wat anders is dan ik gewend was; ik begon met een uitgebreide warming-up. Ik weet niet of jullie wel eens van een foamroller gehoord hebben? Nou, dat ding is vanaf nu mijn beste vriend die ik zowel liefheb als HAAT. Jeetje dat doet zeer! Maar werken doet het wel 🙂

De eerste training was lang, maar fijn. Ik heb al mijn grotere spiergroepen wel een keer moeten gebruiken en ik voelde me voldaan. Tevreden en nog gemotiveerder keek ik uit naar de rest van de week! (Ohja, en ook al is het dan nog maar de eerste fase, je krijgt er SPIERPIJN van as HELL!)

2015-12-10 11.01.03

Naast de trainingen is er tijd voor rust en actieve hersteldagen. Op de rustdagen is het de bedoeling dat je eigenlijk niets uitvoert (als gewoon je dagelijkse dingen) en op de actieve hersteldagen is het tijd voor een lekkere wandeling, een stukje zwemmen of in mijn geval; lekker rennen!

Sinds tijden ren ik weer twee keer per week en het is heerlijk om na een periode van blessure weer terug te zijn als RUNNINGWITHMO!

Mindset

Tenslotte heb ik mijn eerste lessen van gedrag gehad. Je krijgt een les en wordt uitgedaagd op te schrijven hoe jij denkt en situaties te beschrijven waar jij tegenaan loopt. Voor het eerst ben ik echt rationeel na gaan denken over mijn gedrag en mijn manier van leven en dat werkt VERHELDEREND (ik vertel jullie hier over een tijdje meer over).

2016-01-02 10.57.59

DUS:

 De eerste week is dus voorbij en hoewel het pas 8 dagen zijn, heb ik voor mijn gevoel nu al meer geleerd dan ik ooit had kunnen denken. Een inzicht in mijn levensstijl, trainen op maat, rust nemen en een inzicht in mijn voeding.

De komende tijd gaat een uitdaging zijn, zeker op het gebied van voeding en gedrag. Ik zal mezelf vast regelmatig een schop onder mijn kont moeten geven om me volledig aan My Personal Body Plan te houden en er zullen vast mindere momenten zijn. Maar ik focus me op wat dit plan mij kan brengen, de goede momenten en op wat ik zelf wil bereiken; ik wil sterk worden en goed voor mijn lichaam zorgen, en dat is iets wat niemand anders voor mij kan doen als alleen IKZELF!

2016-01-10 13.03.02

The story continues…

De komende tijd zal ik maandelijks een update posten over mijn proces en progressie. Daarnaast kunnen jullie weer veel nieuwe gezonde maaltijdjes verwachten! =D

Heb je nog vragen over My Personal Body Plan, mij, of andere opmerkingen? Let me know!

Happy Tuesday!

Liefs, Monique

2015-10-14 15.17.33


Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

5 reacties op “Personal Body Plan #1”

  1. Ik zit me al maanden suf te piekeren over het feit of ik het al dan niet ook een keertje ga proberen…Zit al stevig in het liften etc, maar toch wel vaak moeilijkheden met voeding en het lijkt me echt suuuper interessant en leerrijk! Leuk dat jij er mee bent begonnen, ik kan niet wachten om meer te lezen (en zien)!

    Squatsandbrownies

    1. Voor ik hieraan begon heb ik me ook al een hele tijd suf lopen piekeren dus ik ken je gevoel! Ook ik stond al bijna iedere dag in de sportschool met gewichten te gooien, maar qua voeding schoot het echt niet op. Ik heb uiteindelijk de knoop doorgehakt en ben er erg blij mee tot nu toe! Ik heb al super veel geleerd (en dat terwijl ik dacht al veel te weten ivm mijn opleiding). Ik zal snel weer een update posten en als je eruit bent; let me know! 🙂

  2. Nou, dat is al heel wat! Ben benieuwd naar het verdere verloop. Goed bezig! Xxx

  3. Super leuk om te lezen hoe je het tot nu toe ervaart. Ik zit ook te denken om me in te schrijven, maar dan wanneer ik afgestudeerd ben en hopelijk iets meer centen heb haha. Ben benieuwd hoe het met je zal gaan, succes!

  4. […] en 3 dagen verder van die onzekere eerste dag. Wat PBP precies is en hoe mijn eerste dagen gingen? Dat lees je hier. […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over mij

Hoi, ik ben Mo, Monique of Moni.
Toen ik voor school 10 kilometer móést hardlopen tijdens de Singelloop Breda (lang geleden), had ik nooit kunnen bedenken dat hardlopen op een dag mijn favoriete bezigheid zou zijn. Die dag is het vandaag nog steeds!

Recente blogs

Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder