LUNCH/DINER: IMPROVISATIE COURGETTESOEP

Gezond: Courgettesoep met Smeerkaas

2015-12-29 20.39.46

Mijn kerstdagen waren HEERLIJK! Ik heb genoten samen met mijn familie, mijn schoonfamilie én het heeft er zelfs voor gezorgd dat ik nu een heerlijk receptje met jullie kan delen.. Op tweede kerstdag ging ik namelijk uiteten bij Latino in Sittard (een DIKKE aanrader!) en op het menu stond: Courgettesoep. Het was al een tijd geleden (lees: jaaaaaaren) dat ik dat op had, laat staan dat ik nog wist hoe het smaakte, maar toch had ik er ineens enorm veel zin in. Zoveel zelfs, dat ik het verkoos boven mijn favo voorgerecht carpaccio (what was happening!?).

Mijn keuze bleek DE BESTE KEUZE EVER. De courgettesoep was heerlijk met als gevolg dat ik al de hele week zin heb in, jawel, courgettesoep.

Vandaag besloot ik dan ook spontaan dit heerlijke soepje te maken, ondanks ik geen idee had van het recept en ik niet eens in het bezit ben van een staafmixer. Roeien met de riemen die je hebt noemen ze het ook wel eens, in mijn geval met een blender.

Na wat kook-, blender- en improviseersessies was hij daar dan toch uiteindelijk: een super simpele, heerlijke en bovendien gezonde; courgettesoep!

Tijd voor jou om hem te gaan maken:

Ingrediënten (1 persoon):

1,5 Courgette | 1 Teentje Knoflook (of knoflookpoeder) | 250ml Water | 1 Bouillonblokje | 50-75g Smeerkaas 15+ of Roomkaas (light) | Peper & Zout | 1tl Basilicum

2015-12-29 20.06.11

Bereiden:

  1. Snijd de courgette in blokjes en doe dit samen met de knoflook (geperst of fijngesneden) en het water in een pan.
  2. Breng de courgette aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  3. Laat het geheel een kwartiertje doorkoken.
  4. Haal de pan van het vuur een laat het een beetje afkoelen (ligt aan je type blender of hij super heette ingrediënten aankan!)
  5. Schep de courgette uit de pan in de blender en schenk de overgebleven bouillon in een apart kommetje.
  6. Voeg de smeerkaas toe aan de courgette in de blender.
  7. Blender het courgette mengsel nu glad (blender niet te lang voor een grovere en luchtige soep, blender iets langer voor een fijner soepje).
  8. Giet nu de soep terug in de pan, voeg eventueel wat peper & zout naar smaak toe en laat nog even warm worden.
  9. Serveer de soep in een flinke kom en top af met wat basilicum en slurpen maar!

TIP: Voeg de achtergehouden bouillon toe aan de soep als hij wat te dik is naar smaak!

2015-12-29 20.07.17

De courgettesoep valt met zijn anderhalve courgette en een beetje magere smeerkaas toch wel in de categorie “verantwoord genieten“. En verantwoord genieten.. dat ga ik de komende weken met dit soepje nog veel vaker!

2015-12-29 20.39.46

Eetsmakelijk! En laat me weten wat je ervan vond =D

Liefs, Monique

2 reacties op ‘LUNCH/DINER: IMPROVISATIE COURGETTESOEP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s