Recept: Bananenbrood (vegan)

Healthy Bananabread

2015-11-30 16.30.37

Gisteren maakte ik voor het eerst Bananenbrood.. Omdat letterlijk AL mijn vorige recepten met banaan grandioos mislukte (lees: klef, plakkerig, smaakloos), begon ik nog een beetje sceptisch aan mijn baksel..

.. Maar dat bleek NERGENS voor nodig. Eindelijk een bananenbaksel zonder kleffigheid wat ook nog eens HEERLIJK smaakte! =D

Ik gebruikte een recept van @estrellavtoor en heb wat kleine dingen aangepast naar mijn smaak (of gewoon naar wat ik in huis had). Het bananenbrood is ‘VEGAN’, wat betekent dat er geen enkel dierlijk product in gebruikt is (yes; geen ei en geen melk dus).

Mijn Bananabread versie is lekker zoet maar zonder toegevoegde suiker en dus de ideale verantwoorde December-snack!

2015-11-30 16.31.10

Nodig

170g Speltmeel | 8g Bakpoeder | 1tl Baking Soda | 4tl Kaneel of Speculaaskruiden | Snufje Zout | 2 Bananen | 2tl Gesmolten Kokosolie | 2tl Zoetstof (optioneel) | 2tl Vanille Aroma (optioneel) | Handje Noten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Doe het speltmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout in een kom en mix met een mixer
  3. Prak de bananen met een vork in een andere kom
  4. Voeg de zoetstof en vanille aroma toe aan het prakje banaan en roer door
  5. Schep 2tl kokosolie in een kommetje en laat het in 30 seconden smelten in de magnetron
  6. Voeg de gesmolten olie toe aan het bananenmengsel en mix het met een mixer (als er wat stukjes in blijven zitten is dit geen ramp)
  7. Voeg het bananenmengsel nu toe aan de droge ingrediënten en mix tot een dik beslag (let op, het beslag is stug)
  8. Vet een (klein) cakeblik in, verdeel het beslag over de bodem en top af met wat noten (ik gebruikte pinda’s, want die had ik in huis 🙂 )
  9. Bak het brood in 15 tot 20 minuten af in de oven en EETSMAKELIJK!

2015-11-30 16.30.52

Ik gebruikte in mijn recept een beetje zoetstof (vloeibaar) en vanille-aroma. Deze twee ingrediënten zijn optioneel en dus naar eigen smaak toe te voegen. Ook zonder zoetstof zal het brood lichtzoet smaken door de bananen 🙂

Besmeer het brood met een laagje pindakaas, wat boter of jam of lekker helemaal niets!

Ga jij het ook maken of heb je nog vragen? Laat het me vooral weten!

Liefs, Monique

2015-11-30 16.30.37

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: