HOE BLIJFT HARDLOPEN LEUK?

Hoe blijft hardlopen leuk?

Hardlopen is niet alleen goed voor je, het is ook eens nog LEUK! Ben jij er nog niet helemaal achter wat er nou eigenlijk zo leuk aan is? Lees dan maar even snel hoe je ervoor zorgt dat hardlopen leuk blijft!

1.DOWNLOAD EEN APP
Alles is leuker als je kan zien wat je hebt bereikt nietwaar? Download daarom een hardloop-app! Strava, Runkeeper, Runtastic en zo zijn er nog veel meer apps die je kunt gebruiken. Afhankelijk van welke je gebruikt, laat een hardloop-app je precies het aantal kilometers, de duur van je loop en de hoeveelheid verbruikte energie (calorieën) zien. Een hardloop-app kan ook werken als een goede motivatie om de volgende keer een stukje harder of verder te lopen, want niets is leuker dan je eigen record verbreken toch? Zorg naast het hebben van de app, ook voor veel ‘volgers’ of ‘vrienden’, zodat je alle runs met elkaar kan delen. En daarbij.. je blijft toch niet op de bank zitten als je ziet dat je best friend wel een aantal kilometertjes heeft gerend?

2. MUZIEK
Kies een lekker up-tempo muziekje en gaan! Het is bewezen dat de juiste muziek zelfs je sportresultaten kan verbeteren. Naast dat je er lekker up-tempo van gaat lopen, zorgt muziek natuurlijk ook voor de afwisseling én je hoort jezelf niet de hele run hijgen ;). Let wel op: zet de muziek niet té hard en blijf altijd goed op het verkeer letten natuurlijk!

3. KIJK EENS OM JE HEEN
Je rent misschien wel niet door mooie bergen en langs grote watervallen, maar kijk eens om je heen als je rent. In Nederland is meer te zien dan je denkt (zo wordt ik altijd heel blij als ik een aantal konijntjes naast het fietspad zie huppen). Loop ook eens op een ander tijdstip, bijvoorbeeld heel vroeg in de ochtend of tijdens de schemering. Dit levert heel wat mooie beelden op voor je Instagram of Facebook.

Maastricht in de morgen

4. HAAL IEMAND IN
Probeer met al je powers eens die ene man of vrouw in te halen die een stukje voor je loopt. Al moet je daarna misschien wel stiekem 5 minuutjes uitpuffen, het is het waard!

5. DOE MEE MET EEN RUN
Aankomende zondag is de Dam tot Damloop, over twee weken de Amgen Singelloop  en zo is er ongeveer in elke maand wel een run te vinden waaraan je mee kan doen. TIP: schrijf je in! Het geeft je een doel om naar toe te werken en daarnaast is het HARTSTIKKE LEUK om te doen. Wie weet verbaas je iedereen nog wel met jouw hardlooptalent 😉

Zo, als je nú geen zin hebt om te rennen.. Ik in ieder geval wel! Zie ik je op Strava? 🙂

Liefs, Monique

3 Replies to “HOE BLIJFT HARDLOPEN LEUK?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.