DIËTEN? 5 TIPS OM HET AAN TE PAKKEN


2015-09-14 18.10.47

Afvallen betekent simpelweg; minder energie binnenkrijgen dan je verbruikt. Dit kan je op verschillende manieren bereiken, maar toch is het vaak moeilijker dan van te voren wordt gedacht.

5 tips voor wie wil diëten:

1. Doe niet te extreem
Om af te vallen kan je natuurlijk een van de vele fancy diëten kiezen, en geloof me dat zijn er écht veel. Komkommerdieet, brooddieet, fruitdieet en zelfs een pastadieet? Juist. TIP: Doe niet te extreem. Extreme diëten zijn vaak niet gezond en te eenzijdig. Daarbij zijn ze heel lastig vol te houden voor bijna ieder persoon en dus is de kans groot dat je het doel niet bereikt. Daarnaast wordt de kans op uitbundige cravings naar voedsel groter, wat je lichaam en geest geen goed doet. En wat als je dieet periode voorbij is? Hoe blijf je dan op gewicht? Beter voor iets anders kiezen dus.

2. Groot volume, weinig calorieën
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik denk de hele dag aan eten. Het liefst eet ik dan ook de hele dag, maar dit is natuurlijk niet altijd een goed idee. Toch kan je meer eten dan je denkt, als je het op de juiste manier doet. VEEL VOLUME, WEINIG KCAL. Is dat even goed nieuws. Zorg dat het aantal calorieën in verhouding met het volume niet te hoog is. Zo kun je bijvoorbeeld heel wat salade eten voor maar 25 kcal! Andere producten in deze categorie zijn onder andere fruit, alle groenten, aardappelen, magere zuivelproducten en meer. Let maar eens op de voedingswaarden!

3. Sommige producten zijn NOOIT GEZOND
Light chips, koekjes 33% minder suiker, groentechips, gezonde chocobars etc. Allemaal ‘gezonde’ nieuwe snackproducten die het leven op aarde wel een hemel lijken te maken (zeker als je op dieet bent). Maar nee. Belangrijk om te onthouden: sommige dingen zijn gewoon nooit gezond. Nog steeds bevatten deze chips, koekjes en chocobars veel te veel suiker en calorieën, die je niet naar binnen wilt werken in je dieet periode. Laat de “gezonde” chips en koekjes daarom gewoon een tijdje liggen en kies eens voor een appel, vezelcracker of een lekkere snackkomkommer.

4. Drink veel
Wist je dat je lichaam soms aangeeft dat je honger hebt, terwijl je eigenlijk dorst hebt? Heb je dus honger, terwijl je een uur geleden hebt gegeten, drink dan eerst eens een flink glas water. Grote kans dat de honger verdwijnt. Ben je niet zo’n waterdrinker, pak dan koffie, thee, spa rood of een ander drankje zonder suiker.

5. Koop portieverpakkingen
Oneindig jezelf onthouden van al de lekkere dingen in de supermarkt is lastig, tenzij je een wel heel sterke zelfdiscipline hebt. Mocht je daarom jezelf niet kunnen weerhouden (wat menselijk is) en toch eens iets willen snoepen; PREPARE en koop altijd portieverpakkingen. Pak niet een grote zak chips met de bedoeling hier maar één handje uit te eten (want ja, dat worden er al snel 2.. of 3.. of 4… gewoon niet doen dus), maar pak een kinderzakje chips waar je de hele avond over doet. Zo eet je niet snel te veel en weet je precies wat je hebt gegeten (de voedingswaarden staan meestal per zakje op het product!). Naast chips heb je ook zat koekjes per stuk verpakt, dus de smoes dat je alle koekjes op moest eten omdat ze anders oud werden, kan je niet meer gebruiken 😉

Mocht je flink overgewicht of obesitas hebben, dan raad ik je aan professionele hulp te zoeken bij het afvallen. Ook al willen de meeste mensen het zelf doen, dit is een moeilijk proces. Kies dus voor je eigen gezondheid en raadpleeg een arts.

Binnenkort zal ik tips geven over het behouden van een healthy lifestyle en ondertussen vind je in MO’S FAVORITES mijn favoriete gezonde keuzes.

Have a nice healthy day!

Liefs, Monique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.